ДЕБИЛИТЕ 80 % били дебили. Ся, и 90% да беше

...
 ДЕБИЛИТЕ 80 % били дебили. Ся, и 90% да беше
Коментари Харесай

Истината не трябва да се изрича. Не е здравословно! Поне по тези географски ширини.

 ДЕБИЛИТЕ
80 % били дебили. Ся, и 90% да беше споделил професорът, аз отново нямаше да се обидя. Винаги се наскърбяват припозналите се. Абе, напълно у ред не съм и аз, само че чак пък дебил не съм.
Добре де – професорът откакто сподели „ а “, за какво не споделя и „ я “? Все отново той си има парламентарен имунитет. Кой различен да го каже, вместо него? Ще каже, но удар през пръстите. 
Може би трябваше да спомене и това че огромен % са и крадци. Че, кой окраде България? Ще ви кажа и за какво падна комунизмът. Защото всички крадяха на пакост. Окрадоха кооперациите и заводите. Бетоновозите хвърчаха към вилните зони. Но някой да е направил проблем от това? Пък, по какъв начин се краде в този момент даже няма да загатвам – аз си нямам имунитет. Ама, а ги наречете крадци...! И кой окраде България? Ами, българите. Все отново те са болшинство. Турците единствено помагаха със своите 10 %. 
Професорът, наложително трябваше да спомене и лъжците. Та, вие не сте ли лъгали в никакъв случай? Е, какъв сте тогава и за какво ще се сърдите? Пък и да ви го напомня някой? Ще напомни, но ще иде под съд с цел да дава пояснение пред други лъжци. Те, лъжците, по този начин се поддържат. 
Истината не би трябвало да се изрича. Не е здравословно! Поне по тези географски ширини. То, по този начин, на една се изреди половината град. Направих го даже и аз. Пиян бях. После си лекувах срамната болест, само че аз съм доктор и на трезва глава ми беше елементарно. Ама да виждате някой да я назовава.....? Напротив – „ мадам “ й изричат на всички места. 
Също по този начин, професорът, откакто си има парламентарен имунитет, трябваше на висок глас да дефинира и % мошеници, измамници, шарлатани и въжеиграчи. Не трябваше да пропусне самозванците, нехранимайковците и негодяите. Подобаващо място трябваше да заемат и обирачите, апашите, джепчиите, кокошкарите, грабителите и бандитите. Картината би била непълна без подлеците, мръсниците и доносниците. И те са толкоз доста в тази страна. 
Само на едно място ще си разреша да поправя професора. Не българите, а българският народ. Хиляди пъти съм ви казвал да определите към този момент тези понятия, кое, какво е? Иначе вижте какви недоразумения се получават. Защото, българският народ включва и турците, ромите, копанарите, арменците и евреите, живеещи по тези земи. И те не са по-малки дяволи от българите. Много постоянно и ги превъзхождат по гяволък. Да, знам че ще ме апострофирате и ще кажете че в България турци няма. То, някакъв в моето село по време на Великото Доброзорно Осъзнаване и Възраждане на турците, беше завързал някакво магаре на площада и го постановяваше. 
– Що биеш добичето, бе? – кресна му недопечен полицай.
– Щото не желае да става кон – отвърна безочливо оня.
– Че по какъв начин от магаре кон...? – изрече полицаят и се усети по средата на думите си.
– Е, най-малко катър – отвърна нашият наглец.
Нищо че след това самият той отнесе пердах. Като ви споделям че е по този начин по тези географски ширини.
Ох, какво желаех да кажа друго че по този начин се опетлах? А, оня Петко..., Славейков. Дето си разрешил да каже че не сме народ, а... При това забележете – не е прецизирал %. Че то, така, може да го е изрекъл и за целия народ. Време е да се смъкна от учебниците. Книгите му би трябвало да се подложат на 451 градуса по Фаренхайт. Те, незнаещите, не четат, само че в случай че инцидентно се е домъкнал някой, прецизирам – това е температурата, при която хартията се самозапалва. И оня също – Алеко. Ще ни назовава Ганьовци, а себе си Щастливец. Той ли ще дефинира, по какъв начин ще се къпем в банята? Че ние може въобще да не желаеме да се къпем. 
Тотално се оплетох. Понякога в действителност се усещам като дебил, само че не се дразня. Аз по-умен няма да стана. Дали има и температура, при която дебилите се самозапалват? След като има за хартията, за какво да няма и за дебилите? 
Не господин професор, дебил е прекомерно мощно определение. Медицинското наименование е че българският народ е с мисловни усложнения. Има и доста такива с вербални усложнения. Ако би трябвало да го изречем на чист български език, би трябвало да се назова с глаголни усложнения. Има и сходни, които са с времеви и пространствени усложнения. Разбира се уместно място заемат и лицата с ценностни, културни, нравствени и етични усложнения. Който го отхвърля, значи живее някъде в една илюзорна България. Но всички тези усложнения, събрани на едно място, още веднъж не водят до дебилност. Само до неспособност обществото да се грижи единствено за себе си. И по какъв начин другояче. От епохи този народ се обезкървява. Ще стартира с обичаното на всички турско иго. А..., да не забравите че аз публично се извиних за него, въпреки да не знам гените ми какви са. Ако би трябвало отново ще го направя. Елитът, който е вдигнал глава е отпътувал на дръвника. Войните от началото на предния век. Отнели са цвета на нацията. После превратите и терорът. Септемврийското въстание, лишило живота даже на еднооките поети. Комунистите... Да, Народният съд... Белене, Скравена, Ловеч... Къде хайлайф по-късно? И в този момент към този момент 30 години каймакът на България се изнася. През цялото време подлизурковците са се развъждали на воля. Такава плодородна почва е имало за тях.
Е, какви сме дано историята дефинира. Географският регион България, където в миналото, сигурен съм, дебили няма да живеят. Еволюцията не търпи сходни. Заминават в забвението на предишното. Аз единствено ще кажа – линчуването на професор за неговите възгледи, хрумвания или слова е просто още една крачка към дебилността. Е, най-малко не го упрекнаха в полов тормоз че в последно време и това е доста съвременно.

Хасан Ефраимов
14.11.2017

Източник: Росица Кирова, фейсбук

Рисунка: Илия Бешков

Виж всички публикации от http://nbox.bg-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР